Related Posts with Thumbnails

fredag 20 november 2009

Lokal konst

Här hemma i stan har vi en lokal konstnär som mest pysslar med popkonst och som är riktigt bra. Jag har alltid velat ha en Christian Beijer men har aldrig hunnit med då hans verk varit till salu eftersom han säljer ut allt på sina utställningar direkt och om jag någon gång fått nys om något som är till salu så har den inte passat riktigt för stunden.

Christian började som kläddesigner men gick över till måleri och mycket av det han målar speglar serievärlden med ett  cineastiskt bildspråk och jag tycker att det är otroligt läcker konst. Lite upppstudsig och kaxig, lite provocerande men med mjuka linjer och färger.

Nu finns det fler som följt hans fotspår med hans teknik och bildspråk men då han började var han ensam i sitt slag i Skandinavien och han blev mycket uppmärksammad men hade då samtida kollegor i Frankrike och USA där subkulturen i sig alltid har haft en större frihet.

Och alla kan ju inte skryta med om att man har fått pryda en kyrka med sitt verk men här hemma i stan hänger hans Guardian Angels i Sundsvalls stadskyrka, GA kyrkan. Det är lite hippt och något man verkligen skulle vilja ha i sitt CV. Ville gärna visa er den men fann tyvärr ingen bild på nätet så ni får hålla tillgodo med denna.

1 kommentar:

  1. http://www.myspace.com/cbeijer/photos/25479165#%7B%22ImageId%22%3A25479165%7D

    här finns en bild på tavlan

    SvaraRadera

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP